Пн-Пт 9:00-18:00
Доставка

По усій Україні 1-2 дні

Підтримка

Швидка консультація з 9 до 18

Якість

100% гарантія якості

Обмін

Швидкий обмін/повернення протягом 14 днів

Недорогий одяг для фітнесу в Україні

Сучасний одяг для фітнесу приносить величезну зручність під час тренувань, а також робить її носія стильним. Великий вибір костюмів та окремих елементів дозволяють підібрати моделі найбільш комфортні та функціональні для різноманітних занять. У цій статті ми поговоримо про тканини, яким віддають переваги спортсмени, види та правила вибору комплектів для спортзалу.

Топы спортивные
Женские шорты
Женские кофты
Женские лосины

Тканини, з яких шиють спортивний одяг для тренувань

Бавовняні тканини, безумовно, приємніше прилягають до тіла і не викликають алергічних реакцій. Але футболки та лосини з натуральних волокон також мають низку істотних недоліків. Наприклад, на світлих бавовняних футболках дуже видно сліди поту, а штани швидко витягуються в колінах, втрачаючи свої еластичні властивості. Крім того, бавовна швидко намокає, стає важкою, холодною, завдаючи неприємних відчуттів.

Сучасна текстильна промисловість дозволяє створювати одяг для спортзалу із синтетичних волокон, що нітрохи не поступається за своїми властивостями природній тканині. Розрізняють кілька видів синтетики для спорту:

  • Еластан/спандекс/лайкра – тканина, здатна розтягуватися, стаючи до 10 разів більшою. Особливостями є стійкість до сонячних променів, довговічність та хороша повітропроникність.
  • Поліестер/лавсан – еластичні волокна здатні довго зберігати свою форму, після прання не витягуються, при цьому дуже швидко сохнуть і відводять від тіла людини вологу.
  • Саплекс – відносно нова тканина, схожа на бавовну. Відмінно вбирає вологу, не витягується, швидко сохне, пропускає повітря і вважається однією з міцних серед синтетики.
  • Меріл/тактель – не зношується навіть через сотню прань, добре тягнеться та відводить вологу від тіла.
  • Кулмакс – приємна і м'яка на дотик тканина дуже добре відводить зайву вологу, а за рахунок швидковисихаючих властивостей випаровує її з поверхні одягу.
  • Нейлон/поліамід – Різновиди поліаміду також користуються популярністю у фітнес промисловості. Вони відрізняються низькою вартістю та еластичністю, щоправда, гірше відводять вологу.

Як правило, магазини продажу одягу для фітнесу в Україні викладають на полиці моделі, що поєднують кілька видів тканини. Наприклад, міряв і поліеестер, сапплекс і кулмакс, бавовна та лайкра тощо.

Варіанти одягу для фітнесу

Виробники костюмів для фітнесу створюють безліч варіантів, що підходять для тих чи інших тренувань. Ми поговоримо про головні складові одягу, який використовується як для силових занять, так і для танцювальної аеробіки:

Футболки та майки. Вище вже було сказано про те, що бавовняна тканина залишає сліди поту, що сильно видніються, тому віддавайте переваги синтетичним матеріалам. Говорячи про колір, тут немає особливих правил, тільки якщо тренування не проходять під жарким сонцем. У такому разі краще уникати темних відтінків. Вибирайте верхню частину комплекту, що не облягає, щоб не сковувати рухи, але й не надто простору, тому що при виконанні деяких вправ головою футболка може впасти до шиї, оголивши торс.

Короткий топ або спортивний бюстгальтер. Наскільки необхідна ця річ для спорту, мало уявляють більшість дівчат. Щоб зробити тренування зручним і не нашкодити молочним залозам, важливо вибрати якісний та комфортний бюстгальтер. Існує два способи підтримки грудей: без чашечок та з ними. Перші підходять для дівчат розміром від 1 до 3. Вони щільно тримають груди біля тулуба, не даючи їй вільно ходити під час інтенсивного тренування. Другі будуть корисні власницям пишних форм, яким просто протипоказано сильно притискати груди до грудної клітки.

Щоб правильно вибрати комфортний спортивний ліфчик, спирайтеся на такі критерії:

  • Підбирайте дихаючі тканини, які добре відводять вологу. У ТОПі найкращих: суміші поліестеру та еластану, поліаміду та еластану або поліестеру та спандексу. Хороша вентиляція запобігатиме виникненню пітниці.
  • Врахуйте ширину лямок. Варто вибирати широкі лямки щонайменше 2,5 сантиметрів. Саме від цього значення залежить рівень фіксації грудей.
  • Щільність та ширина гумки під грудьми. Не вибирайте занадто жорстку та тонку модель. Вона перетягуватиме грудну клітину, порушуючи кровопостачання м'яких тканин. Те саме стосується швів – чим їх менше, тим комфортніший спортивний одяг, купити який можна в будь-якому інтернет-магазині.

Лосини або легінси. Відмінність цих двох видів речей полягає в тому, що перші шиються із синтетичних тканин спеціально для спорту, а другі з бавовни чи трикотажу. Для занять фітнесом, кардіо або силових тренувань віддавайте переваги лосинам, так як вони краще тягнуться, не стискають руху, довше зберігають форму, добре відводять вологу. Дівчатам з пишними формами краще зупинитися на однотонних чорних кольорах, а струнким і худим представницям можна вибрати яскраві квітчасті варіанти.

Шорти та штани. Незважаючи на популярність лосин, шорти та штани також залишаються незамінною річчю в гардеробі спортсмена. Популярні спортивні виробники виготовляють моделі із сітчастого синтетичного полотна. Воно відмінно відводить вологу, вентилює повітря та довго залишається чистим, що зробило його практичним та зручним. Звертайте увагу на щільність тканини, щоб не потрапити в незручну ситуацію під час нахилів.

Одяг для спортзалу: для якого випадку

Заняття мають на увазі не лише біг на доріжці чи вправи з гантелями. Існує безліч видів спортивного фітнесу, для кожного з яких необхідний свій одяг:

  • Фітнес аеробіка – спортивний ліф+майка поверх+лосини;
  • Силові тренування – штани або лосини+спортивний ліф+футболка або майка поверх;
  • Групові кардіо-тренування – короткий топ+шорти або лосини.

У нашому інтернет-магазині представлений великий вибір одягу для фітнесу, який можна купити недорого. Ми співпрацюємо з найкращими виробниками, тому пропонуємо лише якісні та зносостійкі моделі.